Afmeersystemen

Onze onderhoudsarme afmeersystemen zijn in eigen huis ontwikkeld, gebaseerd op decennia lange ervaring met woonboten.
Wij geven er 5 jaar garantie op. Alle systemen worden aangeboden als set van 2 stuks.

Glijstroken
Ligt uw woonboot dicht bij de wal of steiger, dan volstaat een afmeersysteem wat gebruik maakt van glijstroken op de wal en uw woonboot. De woonboot wordt tegen de wal gehouden door middel van van staalkabels met een veer. De veren worden zodanig afgesteld dat de glijstroken contact met elkaar houden maar er ruimte genoeg is om de verschillen in waterstanden op te vangen.

Afhouders
Een schokabsorberend afhoudersysteem is geschikt voor woonboten welke tussen 1 en 4 meter van de wal liggen. De afhouders bestaan uit een binnenpijp en een buitenpijp met daartussen een veer. Gecombineerd met stalen trekkabels vormt het geheel een stabiele constructie om schommelingen en variaties in waterstanden op te vangen.

Wanneer er geen kade beschikbaar is kunnen wij een stalen H-profiel aanbrengen die dient als verankering voor de afhouders.

Palen met paalbeugels
Het meest duurzame afmeersysteem is met palen in het water en paalbeugels aan de woonboot. Deze ligt hierdoor degelijk vast, kan meebewegen met de waterstanden en er zijn geen kabels en afhouders meer nodig. Ook bent u niet afhankelijk van de stabiliteit van de oever. Twee palen zijn in de regel voldoende.

De palen kunnen zowel aan de waterkant als aan de walkant in het water getrild of geheid worden, maar bijvoorbeeld ook aan de kopse kanten van de woonboot.  De paal krijgt een ‘muts’ op zijn kop tegen inwatering en scheurvorming. Langs de zijkant van de paal zitten kunststof glijstroken, met daar omheen de paalbeugel.

Bekijk de video hiernaast voor een indruk van het palen zetten.

Paalbeugels
Indien er reeds palen of buizen aanwezig zijn of deze door derden aangebracht worden, kunnen wij ook enkel de paalbeugels voor u plaatsen.

Uw vragen over afmeersystemen kunt u beste per email sturen aan info@wabenecke.nl